contact

"I haven't been
everywhere, but
it's on my list"

- Susan Sontag -

De stad van de maand juli, Budapest!

De stad van de maand juli, Budapest!


06 juli 2018
528
0

De mix van verschillende bouwstijlen, parken, paleizen, badhuizen en werelderfgoed maken Budapest tot een waar sprookje. De stad is onderverdeeld in 2 delen die gescheiden worden door de rivier Donau. Het oude gedeelte Buda en het nieuwe gedeelte Pest.

Maar wat zijn nu de zichtbare verschillen Tussen Buda en Pest?

 In het oude gedeelte Buda begeef je, je in het rustige gedeelte van de stad. Hier vind je veel groen, de mooiste bezienswaardigheden en de meest indrukwekkende uitzichten over het bruisende deel Pest. De plek om de fotocamera erbij te pakken! Via de beroemde Kettingbrug kom je aan de overkant. Deze brug is s ’avonds prachtig verlicht. Dat geldt echter voor de hele stad. Dit is Budapest by Night!

In het nieuwe gedeelte Pest kun je, je hart ophalen als we het hebben over shoppen, restaurants en uitgaansgelegenheden. In de bekendste winkelstraat en tevens het hart van de binnenstad van Budapest “Vaci Utca” tref je vele bekende winkels, maar ook leuke souvenirwinkels en boetiekjes. Shop till you drop!

Maar dat is nog lang niet alles!

Naast dat Budapest is onderverdeeld in het oude en nieuwe gedeelte kent de stad ook vele districten. In totaal telt Budapest 23 districten. Hiervan liggen er 6 aan de Buda zijde en 17 aan de Pest zijde.

De bekendste districten zijn dan ook: I Burchtheuvel, XI Zuid Buda, V Belváros , VI Terézváros en VII de Joodse Wijk. Je zult je er niet snel vervelen want er is zoveel te zien. Mijn advies is om gebruik te maken van het openbaar vervoer, zo ben je in een mum van tijd aan de andere kant van de stad. Of pak de fiets en kies voor een leuke stadstour met Bajabikes. Ik heb een fiets gehuurd en kan het je echt aanraden. Wat meer ontspanning? Wij maakten een boottocht over de Donau en genoten van een glaasje Champagne met magnifiek uitzicht.

Tip:

Bezoek het Vissersbastion.
Naast prachtige architectuur en een grandioos uitzicht over onder andere het parlement en de Donau voel je je hier ook nog eens een echte prinses met alle sprookachtige boogjes! Neem een drankje op het terras van Fisherman’s Bastion. Sprakeloos zal je zijn!

Tip:

Beklim de Gellért Heuvel.
De klim kost even bloed, zweet en tranen! Maar eenmaal bovenaan wordt je beloond met het meest mooiste uitzicht over heel Budapest.

Tip:

Drink een drankje bij Wine en Skybar ST. ANDREA.
Je zult merken dat veel Skybars ‘Verstopt’ zitten. Veelal zijn deze gevestigd op het dak van de meest chique hotels. Het leuke hieraan is dat je dit niet verwacht én niet weet waar je terecht komt. Het uitzicht maar ook de atmosfeer zijn zeer aangenaam bij deze Skybars en de drankjes verrukkelijk.

Boek nu en ontvang korting en gratis excursies

Boek in de maand juli en je ontvangt leuke extra's zoals € 50,- korting p.p. 
Ook worden deze maand twee gratis excursies aangeboden: Zo is er een Kickstart wandeltour met een local t.w.v. € 15,- p.p. en een gratis hop-on-hop-off ticket t.w.v. € 17,50 p.p. om Budapest in zowel bus als boot te ontdekken. Deze is geldig op boekingen gemaakt in de periode 2 juli 2018 tot en met 31 juli 2018 met een vertrekperiode van 2 juli 2018 tot en met 31 december 2018. 

Door: Michelle van Veen

file3 (003).jpeg

 

Mis nooit meer onze aanbiedingen

Traveltroef

Kunnen wij u helpen?
×
Webchat

Telefonisch contact
0183-666777
Aantal wachtenden: 0

Mail ons uw vragen
info@traveltroef.nl

  Bent u woonachtig in België?
Klik dan hier ►

Openingstijden

Chat